Galleria

salme

Galleria Raamikossa on esillä taiteilija Salme Törmän maalauksia ja installaatioita. Taiteilijan työhuone on samassa osoitteessa.

Salme Törmä taiteellisesta työskentelystään:

galleria

"Taiteilijana koen olevani aineettomuuden keräilijä. Pieni muuttuu suureksi, näkymätön näkyväksi. Pidän puun siementä kämmenelläni. Puu kämmenellä, ajatus pienen suuruudesta hiljentää. Keveästi lentää tulevaisuuden puu. Mahdollisuus.

Työtä tehdessäni tartun mahdollisuuteen. Näkymättömästä, mutta olemassaolevasta tietoisuuteeni leijuvat muistot, unet, mielen kuvat. Eriaikaiset tapahtumat yhdistyvät aikakerroksien rajat ylittäen. Ajatukset muotoutuvat kuviksi ja sanoiksi, jotka ovat minulle tärkeitä, ainutkertaisia.

Näkymättömästi olen kiinni menneessä, etenen tulevaa kohti. Tässä hetkessä elän kaikkien aikojen kohtauspisteessä, risteyksessä.

Luonnon suuri puutarha tarjoaa impulsseja. Pysähdyn, lumoudun, ihmettelen. Alitajunnan tiedostamattomat kerrokset aktivoituvat vastaanottamaan signaaleja ja liittämään ne aiemmin koettuun.

Kuukukkia

Luonnossa kulkiessani olen lapsi, oppilas. Fyysisen ikäni rajallisuus todentuu kalliolla istuessani.

Läsnäolevia ovat aina myös näkymättömät elementit; äänet, hajut, tuuli, lämpötila, muistot. Jokainen kokemus on abstraktin ja konkreettisen synteesi. Ympäristön variaabeli ominaisuus lisää vaikutelman kerroksellisuutta, antaa mahdollisuuden yhä uudenlaisiin tulkintoihin.

Tyynen vedenpinnan taikapeiliin piirtyvä kuvajainen on hetken todellisuutta, joka särkyy keveästä kosketuksesta, tuulenkin.

puna-ailakki-pelto

Syntyvaiheessaan maalaukseni ovat kuin kuvajaiset. Hauraita, katoavaisia, mutta täydellisen todellisia. Työskennellessäni tarvitsen hiljaisuutta ja rauhaa, asettumista lähelle särkymistä, rajatiloihin tulemista, jotta voin lähestyä alitajuntani kuvajaisia niitä rikkomatta.

Etsin sisäistä hiljaisuuden tilaa, johon kaikki äänet, sanat ja kuvat voivat esteettä tulla."

Salme Törmä


Teoksia suojaa laki tekijänoikeudesta
salme.torma(at)raamikko.fi

Käyntiosoite
Parkanontie 41
39700 Parkano

Aukioloajat

Ma - Pe 10 - 17

La 10 - 13

Muina aikoina sopimuksen mukaan

Yhteystiedot

Puh (03) 448 2749 | Fax (03) 448 0337

0400 238 939 | 040 865 0125
raamikko(at)raamikko.fi

Postiosoite

Suksikatu 8
39700 Parkano